Wachtpost Zennevallei werkt ENKEL NOG OP AFSPRAAK. Dit om een overvolle wachtzaal te vermijden.

Alle inwoners uit Halle, Beersel, Pepingen, Linkebeek, Drogenbos, Sint-Pieters-Leeuw en Sint-Genesius-Rode dienen dus tijdens het weekend en op feestdagen telefonisch contact op te nemen met de Wachtpost via 02/361.10.10 om een consultatie of een huisbezoek in te plannen. Uiterst dringende zaken worden uiteraard wel nog steeds zo snel mogelijk behandeld.


Stel uw noodzakelijke zorg niet uit

Tijdens de eerste golf van de COVID-pandemie mochten we vaststellen dat vele diagnoses uitgesteld werden doordat patiënten hun bezoek aan de huisarts, specialist of spoedgevallen te lang hebben uitgesteld uit vrees om zelf besmet te geraken of om het zorgsysteem niet over te belasten. Hierdoor werden vele kankers en andere ernstige aandoeningen pas laattijdig gediagnosticeerd met alle gevolgen nadien.

Tijdens deze tweede golf merken we nog steeds op dat ondanks alle consultaties en onderzoeken voor screening en diagnostiek verder uitgevoerd mogen worden, de patiënten hun zorg nog steeds uitstellen.

Om deze redenen vragen we de patiënten om bij zorgproblemen niet te twijfelen om de huisarts , specialist of spoedgevallen te contacteren om de zorgvraag met aandacht te bekijken zodat de juiste en snelle screening en diagnostiek kan blijven doorgaan ondanks de tweede golf van de COVID-pandemie. De huisarts en het ziekenhuis zijn een veilige plek om naar toe te gaan gezien de grote inspanningen die daar worden geleverd qua hygiënemaatregelen.  Indien u als patiënt al deze richtlijnen volgt dan kan u zeker op een veilige manier een snelle screening en diagnostiek verkrijgen bij uw huisarts en ziekenhuis.

Openingsuren

De wachtpost is geopend van vrijdag 20u tot maandag 8u en op officiële feestdagen van 20u de dag voor de feestdag tot 8u de dag na deze feestdag. Tijdens de week kunt u terecht bij uw huisarts of zijn/haar vervangende arts.

Het telefoonnummer van de wachtpost 02/361.10.10 is enkel bereikbaar tijdens de openingsuren van de Wachtpost. Wenst u een afspraak te maken met de reumatoloog, de endocrinoloog of één van de consultanten in het Medisch Huis, dan neemt u best contact op met het secretariaat op het telefoonnummer 02/359.06.91.

    Alsembergsesteenweg 89
    1501 Buizingen
    02 361 10 10